Gert

Soms is de liefde dichterbij dan je denkt !

Nee, zei Gert, ik begin er niet meer aan. Gert had ik een paar jaar geleden leren kennen toen hij ontslag kreeg bij het bedrijf waar hij destijds werkte, Gert was verbitterd en somber omdat hij, zoveel gedaan had voor het bedrijf en nu als vuilnis aan de weg werd gezet. Destijds heb ik een paar gesprekken met hem gehad waarna hij een andere baan  had gevonden. Gert stond er vanaf toen heel anders in, zorgde beter voor zichzelf, werkte minder over en had daardoor een betere relatie met zijn werkgever. Gert liet de kaas niet meer van zijn brood eten en had zijn ontslag destijds weten om te keren naar een voor zichzelf (en uiteindelijk ook zijn werkgever) positievere houding. Door die omslag kwam zijn relatie onder druk te staan en kozen Gert en zijn vrouw ervoor om te gaan scheiden.

 

We zaten beiden, in het zonnetje, op een terrasje waar ik hem even van te voren was tegengekomen. Hij vertelde van zijn scheiding en was flink aan het daten geslagen. Na enige dates was hij weer gestopt, geen van zijn dates wilden verder en sommigen beëindigden de date al na een half uurtje. Ik vroeg hoe zo’n date dan ging bij hem, hoe het verliep vanaf het eerste contact. Gert had een foto van zichzelf op een internet dating site gezet, hij had de foto enigszins laten bewerken door zijn buurvrouw en de foto was al van enige jaren geleden. Gert was een leuke en lieve vent maar niet een van de knapste. In zijn communicatie bediende hij zich altijd van nuchtere boerenlogica.

 

 Ja, zei Gert, heb ik met de dame gechat, zeggen ze dat ze niets geven om uiterlijk, staan ze voor me, vinden ze me niet op de foto lijken die op de dating website staat, maar ze geven niks om uiterlijk ! Tegen die logica kan ik zelfs niet op, ik glimlach en ik laat het rusten. Hoe gaat het dan verder Gert ? Hoe maak jij de afspraak? Dat gaat moeilijk zegt Gert, ik ben veel aan het sporten en ik wil mijn avondje tv niet graag opgeven. Dus eigenlijk past een vriendin helemaal niet in jouw schema Gert ? Hij haalde zijn schouders op, sommige dingen doe ik niet meer, een week op het strand liggen begin ik niet meer aan, mijn vrouw liep dan altijd zo te zeuren en te zaniken, tja dan ben ik liever alleen op vakantie.

 

Ik dacht even na over wat hij allemaal vertelde en vroeg hem of hij wel eens een aanrijding had gehad. Natuurlijk zei Gert, hij reed elke dag naar zijn werk en was wel eens gebotst met iemand die met hoge snelheid uit een zijstraat kwam. Hij had erg last van zijn schouder gehad na de aanrijding en het had maanden geduurd voordat de pijn helemaal weg was. Ik vroeg hoe hij nu naar zijn werk ging, en of hij nog wel eens door die straat kwam. Ja, zei Gert, ik let nu goed op en ik ga nog steeds met de auto. Waarom niet met de fiets? vroeg ik, ik vind de auto fijner, ik zit droog en lekker warm en ik vind autorijden leuk!

 

Ik gaf hem nog de tip om een onbewerkte, recente foto op de dating website te plaatsen en zo open mogelijk de date in te gaan en één avond in de week vrij te plannen om ruimte te maken voor een toekomstige date. We namen afscheid van elkaar en hij beloofde mij snel weer eens op te zoeken. In plaats daarvan ontving ik enkele maanden later een e-mail waarin hij mij hartelijk bedankte.

Gert had zijn foto veranderd op de dating website en niet één maar twee avonden vrij gepland in de week, zodat hij ruimte kreeg om te gaan daten. Het daten was er echter niet meer van gekomen want zijn buurvrouw liep wat vaker binnen op de avonden die hij vrij had gepland en van het een kwam het ander. Enkele weken later waren ze samen op een strandvakantie gegaan en Gert was zonder mokken meegegaan. Ze hadden het heerlijk gehad samen en Gert besefte dat ondanks dat je wel eens kan botsen met elkaar je toch moet blijven rijden.

Eén antwoord op “Gert”

  1. Wat geweldig geschreven en eigenlijk ook heel herkenbaar.
    Ik kan zelf erg slecht tegen zeurende mannen die bepalen wat wel en niet mag, dan nog maar te zwijgen over de jaloezie..niet te filmen !!! Plotseling zien ze waarschijnlijk hoe je eruit ziet en dat er toch wel aandacht van andere mannen is, ze vergeten dat dit juist is waar ze zelf op gevallen zijn.
    Fijn dat Gert het geluk gevonden heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *