Uit elkaar

Karma is een bitch

Eindelijk kreeg ik haar aan de telefoon. Ik had Karin al enkele weken niet gesproken en was benieuwd hoe het met haar ging. Hoi Karin, met Fred, ben je thuis vanmiddag? Ik hoorde de woede in haar stem toen ze me antwoordde. Ik was welkom en zo gezegd zo gedaan. Omdat Karin en haar man hadden besloten tijdelijk apart te gaan wonen huurde zij sinds kort een leuk beneden woninkje in de Jordaan.

Karin kon na een huwelijk van twintig jaar de liefde voor haar man niet meer vinden. Ze had al enige tijd een scharrel maar durfde toch de beslissing niet te nemen om de scheiding door te zetten en het definitief af te sluiten. Haar man, Richard, was na al die jaren nog steeds hartstikke gek op haar maar zijn liefde werd niet beantwoord.

Met de seksuele kant van de relatie waren ze allang gestopt

en dat stuk deelde ze nu met haar scharrel. Wat denk je ! waaaaat denk je !! die lul heeft mij bedrogen, ik zal hem krijgen. Ik keek haar aan en vroeg of ze het over haar scharrel had. Wie anders !! zei ze hard op. Waren jullie al zover dat jullie in een vaste relatie waren dan? Nee, maar dat doe je toch niet !

Ik liep naar de koelkast en pakte er een fles wijn uit. Eerst nemen we een wijntje! Ik schonk 2 glazen in en zette ze op een onuitgepakte verhuisdoos die ik met mijn voet richting de bank schoof. Ze nam een slok wijn en kwam even later naast me zitten. 

Hoe is het met Richard ? hebben jullie de scheiding al aangevraagd? Nee, hij is nog hartstikke gek op mij en we hebben nu een pauze om te kijken of er nog iets te redden valt. Ik keek haar even recht in haar ogen aan en vroeg of hij wist dat zij er een scharrel op na hield. Nee, natuurlijk niet zei ze, en dat komt ie niet te weten ook! Karin nam nog een flinke teug en begon weer te foeteren over haar scharrel, kom ik uit mijn werk, loop langs onze stamkroeg,

zit die lul gewoon met een andere vrouw te zoenen op het terras.

Ik moest een glimlach onderdrukken en beaamde haar in haar verontwaardiging. Ik besloot het onderwerp om te gooien en begon over haar kinderen, ze vertelde hoe goed ze het deden op school en ze liet trots foto’s op haar mobiel zien. De wijn smaakte naar meer en we visten nog een zak nootjes uit een verhuisdoos. 

De tijd vloog voorbij, ik vertelde dat ik me een beetje schaamde, ik had enige tijd geleden een date afgezegd, ik had geen zin om uit te leggen dat ik eigenlijk niet op haar viel en had een bericht gestuurd waarin stond dat ik pech met mijn auto had, daarna had ik geen contact meer gezocht. Een paar maanden later had ik een date gepland met een dame die ik erg leuk vond en een paar uur voor onze afspraak kreeg ik een berichtje dat haar auto stuk was.

Ik was ondertussen opgestaan en Karin begon keihard te lachen, dat is wat ze karma noemen Fred !!! 

We hadden een gezellige middag gehad, ik gaf haar 2 zoenen en wenste haar veel geluk met Richard en haar scharrel. Eenmaal buiten liep ik gniffelend naar de bushalte. De hele busrit had ik nog plezier van ons leuke gesprek en verbaasde me hoe we toch zelf soms zo slecht zien wat we aan het doen zijn terwijl het voor een ander zo duidelijk is.

Twee dagen later kreeg ik een berichtje van Karin, ze kon soms heel kort en bondig zijn; Goed gesprek met Richard gehad, de scheiding aangevraagd. En hoe nu verder met jouw scharrel?

Nou, stuurde Karin, die heb ik verteld dat hij nog wel last van zijn karma zou krijgen! ! 

Wil je hierover verder praten ?

Fred Bosman 06-50656262

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *