Over mij

Ik ben Fred Bosman, 50 jaar. Op mijn 15e ben ik begonnen met een bijbaantje in de horeca. Op mijn 21e ben ik van vak gewisseld en in de leer gegaan als loodgieter. In die tijd ben ik als servicemonteur bij heel veel mensen thuis geweest. Het ontmoeten van mensen in hun huiselijke omgeving vond ik naast de techniek het leukste van mijn werk. Na bij diverse bedrijven gewerkt te hebben kwam ik uiteindelijk na een overname bij een groot bedrijf terecht. Hier liep ik tegen een “probleem” aan. Het ontbreken van goed management ging ten koste van de kwaliteit van mijn werk die ik wenste en voor ogen had. Omdat het klantcontact erg was verminderd (grote werken) en ik alleen nog de energie uit de goede kwaliteit van mijn afgeleverde werk haalde, werd mijn motivatie steeds minder. Het tekort aan motivatie deed mij besluiten als zelfstandige verder te gaan. In die tijd was mijn nieuwsgierigheid naar het motief van het handelen van mensen al geprikkeld en las ik in mijn vrije tijd het ene boek na het andere daarover.

Ik was inmiddels 35 jaar toen ik met mijn bedrijf startte. Vanaf het begin had ik voldoende werk en het bedrijf floreerde erg goed zodat ik na een korte periode constant zzp’rs moest inhuren. Ik heb met mijn werk altijd kwaliteit boven de winst gezet, wat misschien wat naïef is geweest. Het resultaat was echter wel dat ik altijd genoeg werk hield. Ik draaide veel uren in de week maar ik had geen gevoel van voldoening. In mijn vrije tijd was ik veel met psychologie, filosofie en yoga bezig en door die ontwikkeling groeide ik erg als persoon. Ik had echter een druk leven en besefte mij op een gegeven moment dat ik het opgroeien van mijn kinderen van dichtbij wilde meemaken en niet alleen op zondag het vlees wilde snijden. Met die gedachte ben ik minder gaan werken maar bleef me wel bezighouden met psychologie en filosofie. Dit resulteerde in een opleiding van enkele jaren waar beide facetten onderdeel van waren.

Uiteindelijk kan het dan niet uitblijven en heb ik de stap, met steun en aanmoediging van mensen die dichtbij mij staan, genomen en ben wederom van vak gewisseld.

Het ont-moeten van mensen, een veilige omgeving scheppen waarin wij een connectie maken, waarin je kunt zijn wie je wilt zijn en alles kunt bespreken. Samen overtuigingen omkeren, andere perspectieven ontdekken, kijken wat jou nu werkelijk drijft. Door dit te ontdekken, de energie weer ten volle laten stromen zodat je fijne verbindingen houdt met de mensen die dichtbij je staan, is mijn passie. Tevens kunnen wij samen jouw communicatie onder de loep nemen en kan ik je diverse handvatten en tools geven waarmee je meer waarde haalt uit de gesprekken die je voert.

Vanzelfsprekend ga ik discreet met jouw gegevens en de informatie die je stuurt om en leggen wij na een intake gesprek jouw doel(len) en onze afspraken vast.

M.
“Ik heb veel aan de coaching van Fred gehad. Hij heeft mijn leven zeer positief beïnvloed. Hij kan zeer goed luisteren, je voelt je heel veilig, op je gemak, hij voelt echt, hij weet snel tot de kern door te dringen en d.m.v. je een spiegel voor te houden je op een heel bijzondere “eigen” wijze, je zelf te laten inzien wat er moet gebeuren, veranderen..
Fred is een warme persoonlijkheid die heel erg goed kan luisteren, (mee)voelen, communiceren, inspireren waardoor je heel snel tot inzichten komt”.

T.
“Ik ben zeer tevreden over Fred Bosman Coaching. Hij is in staat om objectief, zonder vooroordelen en persoonlijke mening, te kijken/luisteren naar de feiten en daarop te acteren, adviseren. Hij is duidelijk, direct en houdt je een spiegel voor, met als doel zelf na te denken en inzicht te krijgen in de situatie”.

2015 / 2016

Samen met mijn, destijds 15-jarige, dochter heb ik mij verbonden aan AMREF Flying Doctors. Als jongste deelneemster ooit heeft ze, samen met mij, vele trainingsrondjes gemaakt om tot slot 400 km / 4000 hm in een week om de Kilimanjaro te fietsen. Naast deze sportieve uitdaging was er tevens een mentale uitdaging om ieder minimaal  5000 euro op te halen ten bate van AMREF Flying Doctors. Onze drijfveer was het onbeschrijfelijk leed van de jonge zwangere vrouwen in Afrika te verlichten / te voorkomen en daarmee ook vele gezinnen, waarin de kinderen van moeder afhankelijk zijn, een menswaardiger bestaan te geven. Wij hebben tenslotte € 10.700 opgehaald voor AMREF.

2017 / 2018

Door de vele projecten van Amref, die ik in 2016 samen met mijn dochter heb bezocht en bewonderd, heb ik mezelf wederom, vol enthousiasme, ingeschreven voor een nieuwe uitdaging. De teller betreffende de donaties is gestopt bij € 6211,89.

 

 

 

 

 

Hoewel Fred Bosman de informatie op deze pagina met grote zorg samenstelt, sluit Fred Bosman alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die, in welke vorm dan ook, via www.fredbosman.nl word aangeboden. Het opnemen van een afbeelding of verwijzing is uitsluitend bedoeld als een mogelijke bron van informatie voor de bezoeker en mag op geen enkele wijze als instemming, goedkeuring of afkeuring worden uitgelegd, noch kunnen daaraan rechten worden ontleend. Op de artikelen van Fred Bosman op www.fredbosman.nl en de facebookpagina van Fred Bosman rust auteursrecht. Overname van informatie (tekst en/of afbeeldingen) is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de rechthebbende, Fred Bosman. Voor vragen over copyright en het gebruik van de informatie op deze site kunt u contact opnemen met Fred Bosman, info@fredbosman.nl.